söndag 16 juli 2017

Hundarnas utrustning: Zero DC Shorter

Som så väldigt många läste i mitt föregående inlägg använder jag sele på mina hundar oavsett vad vi ska göra.

De selar jag använder just nu på dem ska jag berätta om nu, många använder samma typer som jag men en liten beskrivning får ni i alla fall(som kan bli lång om jag känner mig själv så ha tålamod).

ZERO DC SHORTER
Karma och Loke har sedan 1,5 år sedan selar av märket Zero DC shorter som jag tycker sitter väldigt bra på dem. Jag hade problem med att Loke fick ont i nacken med sin förra sele då den satt snett när han gick framför mig så jag letade länge och väl efter en sele som satt bättre på honom och inte drog snett när han går framför mig, vilket dom oftast gör mina hundar. Jag ville också ha en sele som är lätt och är lätt att tvätta då hundarna är korsning med träsktroll och hittar alla lerhål inom en mils omkrets.

Zero DC shorter är en multifunktionell sportsele som är mycket lämpad för drag, canicross, cykling, joggingturer, skidåkning och spårning men passar lika bra för vardagsturerna. Den är fodrad med ett meshfoder som är lätt att tvätta och torkar snabbt.
Selens bukrem går längre bak på hundens rygg och på så sätt undviker hunden att få skav bakom armbågarna, detta är bra då mina hundar går väldigt långt i bland och då vill jag inte att de ska få ont
Hundarna verkar tycka om sina selar (Karma talar om det i alla fall) och vill hemskt gärna ha dem på sig och det är huvudsaken, för tycker inte dom om dem så gör inte jag det. Hundarnas komfort kommer först i det här fallet och de ser väl rätt nöjda ut, tycker ni inte?

Men är det något annat märke som anser att deras utrustning är bättre så testar vi dom gärna ;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar