måndag 10 juli 2017

Spårkurs dag 2

Hej hopp!

Skulle ha skrivit i går men kraschade i soffan efter en givande, skitrolig och lärorik kurshelg.
För er som mot förmodan missade det så var Loke och jag på kurs för att lära oss nya metoder att spåra på, ja nya och nya... för oss nya sätt i alla fall.
Denna kurs var i särklass den bästa kursen jag har gått i ämnet med otroligt duktiga instruktörer och duktiga kursdeltagare.
Söndagen var vigd åt ID-spår på vilt, vi korsade varandras spår många gånger , ytan vi tränade på hade betats av en flock hjortar under natten, det var flera viltslag vi spårade samtidigt, spåren låg nära varandra, och alla hundar spårade samtidigt och Loke löste det med bravur (iaf i mina ögon).
Han spårade hjort, älg, vildsvin och björn. Grymt roligt! Här ska det spåras!

Det är så otroligt hur bra hundens näsa är, hur de kan reda ut dessa spår med så mycket störning och dofter. De är fantastiska dessa Djur!

Senare på kvällen hörde jag ett fasligt väsen en bit bort, en rådjurskilling skrek och geten skällde något förfärligt så björnspårar´n Loke och jag drog i väg för at se vad problemet var, skriken slutade tvärt och när vi närmade oss fick jag syn på en räv som vi skrämde i väg. Men vi fann dock ingen killing så förhoppningsvis hade den kommit undan.

Nej, nu är det dags att göra lite nytta här hemma också. Ut till attefallshuset och lägg golv med dig nu!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar