fredag 7 juli 2017

Vildmarkshundarna del 2

Nu fortsätter vi med fyrbeningarna:


Loke
Loke är lillpojken här hemma, han är 6 år ung och är en Border Collie. Hans fullständiga namn är Lynnbo Loke men lystrar även till TokeLoke vilket är lite passande för visst är han lite tokig.
Loke är min ständiga följeslagare när jag åker och jobbar eller bara åker en sväng. Han håller sig nära bilen när han är ute på tomten för inte missa att jag ska åka i väg. Han har till och med grävt en grop under min bil för att ha en plats att sova i. Han hjälper mig att hålla reda på min stora flock med får (4 tackor men de har varit flera och kommer att bli fler så småningom) och vallar in kaninerna när de är på rymmen. Han håller även reda på Rio när vi är ute i skogen under hösten, jag behöver ingen pejl, jag har en BC med superhörsel som lyssnar efter Rio´s pingla, sen springer han och hämtar honom.

Han är en känslig pojke som märker snabbt om jag är lite irriterad på något, inte på honom och blir lite låg då men känner också om jag mår dåligt eller jag är på väg att få ångest då kommer han och lugnar mig. Gohunden Min! Min ögonsten. Karma
Karma skulle vara hos oss i några veckor 2015 och vart kvar. Hon är av rasen Carea Leones från Spanien där de används som vallhundar bland annat. De är en gammal ras och är ursprunget till Australian shepherd.
Karma är den enda tiken i Sveriges tre Carea Leones  och jag hoppas att kunna avla på henne MEN då måste jag hämta en hane från Spanien.
Från första stunden när jag såg Karma blev jag störtförälskad i henne och rasen, det sa bara KLICK.
Karma har nästan jämt ögonen på mig, har alltid något att säga både när jag pratar med henne och när jag inte gör det, jag brukar säga att jag har två döttrar som kräver min uppmärksamhet. När dottern är tyst och leker själv är det Karma som vill ha uppmärksamhet. Hon vill gärna ligga nära och ha kroppskontakt och det är otroligt lugnande för mig att ha henne nära. Hon tycker dock inte om att åka bil men det jobbar vi på. Hon älskar att bada och springa efter bollar men det får hon inte för det är alldeles för stressande för henne så det undviker vi.
Hon är vår clown, min vackra Karma.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar