fredag 8 december 2017

Spårning med Loke

I går var Loke och jag ute i skogarna runt Åkra, Vendel, för att försöka spåra upp en förrymd rottweilertik som försvann dagen innan.
Han fick upp ett spår ganska snabb och markerade flera fläckar där tiken kissat, hon löper, med bestämda steg drog han med mig djupare in i okända skogar. Men efter drygt 2.5 km in i skogen börjar han bli trött, blöt och tveksam och då beslutar jag mig för att bryta, efter sista kissfläcken ca 800 meter in i spåret har vi inte sett några fler spår men i och med att han var så målmedveten hela tiden ville jag inte bryta. OM han har spårat henne hela tiden det vet jag inte. Det vet bara Loke.

Jahapp där stod vi 2.5 km in i okänd skog och skulle leta oss tillbaka, hundens ägare hade gett upp för han hängde inte med, men jag plockade fram telefonen för att se på kartan var jag var någonstans, men f-n vad svårt det att manövrera en smartphone med blöta fingrar! Fick tillslut stoppa både telefon och handen under armen innanför jackan för att torka så jag kunde se var jag var för att kunna gå till vägen. Men jag fick en riktning och började gå genom snårig skog, över hyggen och genom väldigt vacker skog, såg en älgko och hittade tillslut tillbaka till vägen.

När jag är ute så här är jag aldrig orolig att inte hitta tillbaka, har jag märkt utan det är mer spännande att röra sig på okänd mark och känna att jag har lite kontroll, karta är alltid bra men en gps är nog bättre. Sen hade jag packat ryggsäcken med vätska, energibarer mm men tokskalle som jag är låter jag den ligga kvar i bilen. Detta svor jag över när jag blev törstig! Det gör jag inte om!

Hittat en ny app, eller ja två appar som man kan koppla i hop och få en 3D film på den stäcka vi gick, skitkul att se! Länkar den här nedan. Inte hela sträckan kom med för jag glömde att slå på appen när vi startade. Apparna heter endomondo och Relive. Dessa kommer jag att använda mycket!

https://www.relive.cc/view/e1041410023

En sak som jag måste investera i är ett mobilskydd för väta så jag kan använda den trots jag är blöt om fingrarna, jag tar ju en hel del bilder när jag är ute. Även om jag vill ha en ny liten kamera också för att spara på mobilen lite. Eller varför inte en goprokamera, eller både och! Blir till att spela på lotto ser jag! GPS med sändare till hund, kamera och goprokamera! Billigt!

Tack för mig!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar