lördag 6 januari 2018

Lunch i skogen

I dag har vi tillbringat eftermiddagen i skogen tillsammans med familjen och lagat mat över öppen eld (som tog lite tid att få i gång men tillslut så). Men nästan 4 timmar totalt var vill till skogs å nu är hundarna trötta och nöjda. Lunchen bestod av överkokta, osaltade snabbmakaroner och stekta skivor av falukorv, vad gott det är att äta ute i skogen. Eller Hur? Testade, för mig nya men begagnade snuskburk och är helnöjd med den! Lätt att hänga upp över brasan och lätt att ha i ryggsäcken, endast 35 kr gav jag för den.

Jag insåg att Karma och Loke, som kommer vara de 2 följeslagarna som kommer vara med mest på lederna till en början, behöver bättre täcken att ha på sig på våra raster för att inte bli kalla i musklerna. Det är lika viktigt att hålla hundarna varma under längre raster som det är för oss människor att slänga på sig en varm tröja när man stannar upp för att undvika nedkylning.
Även om det inte är superkallt just nu här i Uppland så blir det kallt när man är stilla. Så varma och vattentäta hundtäcken behövs.

Funderar en del på utrusning just nu, vad som ska finnas i ryggsäcken, vad behöver jag, lite, mycket. Införskaffade nya vattenflaskor i aluminium i går och ny vattentät packpåse för extra kläder, aluminiumflaskorna ska ersätta plastflaskorna, jag vill undvika plast så mycket som möjligt och använda så mycket naturmaterial som möjligt, det gäller inte bara min utrustning utan även i hemmet och i det dagliga livet. Visst plast är lätt och billigt men skadligt för miljön.
Det är mitt mål, att ha så naturliga material i min utrustning och mina kläder. Likaså hundarnas utrustning, detta blir mycket svårare dock, men halsbanden de har på sig ska vara i läder medan selarna och klövjesäckarna av nylon, koppel i läder är ingen hit i vissa väder, svåra att få torra och kan bli rätt halkiga att hålla i, detta måste jag fundera vidare på. nackdelen med nylonkoppel är ju att de blir väldigt blöta.

Härligt att höra hundarnas tunga andetag bredvid mig i soffan nu, även om de inte har sprungit runt som tokar i skogen utan det har blivit passivitetsträning för dem så är de trötta. Men passivitet är en viktig del i hundträning. Malte bäddar alltid ner sig när vi stannar till och vilar en längre stund, då bökar han runt i mossan och gör det mysigt åt sig för att sen rulla i hop sig som en liten boll. Ser så skönt ut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar