tisdag 9 januari 2018

Vilket Väder!

I dag var det slut på vilan, ryggsäcken packades igen, denna gång packades även en skivstångsvikt på 5 kg ner, för extra tyngd och träning.
Eftersom Karma löper så gick jag i dag två vändor och delade upp flocken, har ju tre pojkar  så det kan bli lite trassligt att gå med alla kopplade, så i dag fick Karma och Loke ta en tur där de fick mest gå lösa för att lösa upp musklerna efter söndagens strapatser och få njuta av friheten, leka, rulla runt i snön och mysa i solskenet. Startade dock med att de fick gå kopplade för att värma upp musklerna ordentligt. Det är viktigt att hunden får värma upp sig minst 10 minuter innan ett träningspass startar, lika viktigt är det att hunden ska varva ner minst 10 minuter efter ett träningspass, detta gäller främst när hunden ska träna fysiskt hårt.
I dag kom jag i håg att njuta av att vara ute, tog mig tid att bara stå och titta, tog mig tid att njuta av solen och känna dess värme i ansiktet. Bara stå och titta på Loke som rullar runt i snön och se hans glädje att bara dela mig med Karma är en fröjd.
Många foton tog jag i dag och filmade en del i det vackra vädret, det är svårt att motstå när det är så vackert ute och så stillsamt. Älskar verkligen Vendel, där jag bor, det är en så vacker ort.  Vi knallade runt och lade sträckan 5,83 km bakom oss, eller jag gick den sträckan hundarna sprang säkert det dubbla.


Efter en liten lunch så var det dags för farbröderna Malte och Rio som behöver ut dom också, de fick stå ut med att hålla sig inom en koppellängd och gå på vägen. Rio har en enorm energi och skulle behöva gå lös men av förklarliga skäl så vågar jag inte släppa honom än på ett tag.

Men farbröderna fick 5,45 km i benen i dag, i rask takt med de obligatoriska luktpauserna och just nu är de många då Karma gick ju samma väg och drällde innan. Snart gäller det att hålla koll på Malte och inte låta honom vara ute själv på vår inhägnade tomt, för när Karma gått ur höglöpet så får Gamla Malte panik och måste springa ut på bygden och leta brudar, han är lite trög Malte..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar