söndag 19 augusti 2018

Etapp 12 Österbybruk-Risön 19 km

 Äntligen kom vi i väg, värmen mm har bromsat oss, men nu kom vi iväg på nya strapatser. Jag valde denna gången etapp 12 för att få i hop logistiken med skjuts och för att familjen skulle slippa åka alltför långt

Vi startade 11:55 i Österbybruk efter en stressig förmiddag med min sedvanliga stress/ångest innan jag ska i väg på nått. Familjen släppte av mig, Karma och Loke och vår packning (jag funderade på att övernatta så tält mm var nerpackad) Loke traskade raskt på medan Karma och jag undrade va fan håller vi på med! Mina ben skrek VÄND OM! men vi vandrade på, i hopp om att det skulle gå bättre, å det gjorde det!

Etapp 12 är en vacker led, bitvis övervuxen och bitvis stenig, övergångarna över filmsjön var en höjdpunkt. Många små broar och övergångar över små och större vattendrag, en del lätta att ta sig över, en del lite svajiga. Men hundarna mästrade allihopa och fick träna på att vänta på tanten bakom dem som inte är lika smidig.

Loke har oändligt med energi och älskar att ha sin klövjeväska på sig med dryga 3 kg medan Karma tycker att första 30 min är sådär men kommer igång hon med. Hon bär inte fullt så mycket i sina väskor.

Det var rätt mycket vatten i skogarna nu, vilket glädjer mig efter denna sommar, till hundarnas stora glädje som fick många möjligheter att svalka sig. Karma tog det ett steg längre och tog sig ett gyttjebad, HELA Karma var täckt i illaluktande dy. Loke tog sig också ett dopp i samma dike men jag hade inte hunnit at av klövjeväskorna så de tog värsta smällen. Resultatet av det doppet var en dyig Karma under resten av turen, blöta täcken och skitiga klövjeväskor. Karma är nu badad 2 ggr sen vi kom hem (hon fick inte komma in i huset utan ett bad), väskorna och täckena ligger i blöt och väntar på att jag ska skriva klart detta och gå ut och handtvätta.

De sista 6 km var tunga att gå men också härligt att komma in i naturreservatet Florarna. En otroligt vacker miljö att vistas i med sina långa spångar över myrarna, doften av pors och spår efter vargtiken Flora. Vi tog en längre rast vid Staffansholmen och fyllde på reserverna lite och vilade tassar och fötter en stund.

En härlig känsla fylldes i min trötta och hungriga kropp när vi anlände till Risön och slutmålet på vårt äventyr. Loke tyckte att vi skulle fortsätta leden dock. HAN var minsann INTE trött! (Gissa vem som låg och knappt kunde hålla ögonen öppna när vi slagit oss till ro och jag förberedde maten till oss)

En läxa lärde jag mig, eller 2 eller 3:
1: Att inte använda en app som drar mycket batteri på mobilen.
2: Att ha fler laddkablar med mig då jag lyckades med att slita sönder den jag hade med mig! Har Investerat i en solcellsladdare men den funkar ju bara om kabeln är hel...
3: Att INTE låta hundarna gå på spa och bada i dy..
4: Att ta med sig en kamera är en bra ide när telefonen laddas ut.. Jag gillar ju att fota!

Ja, ni ser det vart 4 läxor! Tänker jag efter mer så kommer jag på mera!

Nu dags att tvätta! Glöm inte titta på bilderna här nedanför så ser ni hur vacker Karma blev efter sitt gyttjebad!                                   Keep om Walking!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar